Rólunk

[vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”4/5″][vc_column_text]

A LaVidaYarn születéséről

Kislány korom óta szunnyadó kreativitásom egyik kiteljesedése, az alkotás öröme hozta létre a LaVidaYarn termékeket.

Családi nevem Vida szerepel a márkanévben, míg a La Vida spanyolul életet jelent, a Yarn pedig angolul fonalat – a LaVidaYarn az élet fonalát szimbolizálja, amelyet minden egyedi, kézzel készített termékünkbe beleszövünk.

Egy fagyos téli estén, egy kis magyar faluban Édesanyám tanított meg horgolni, így ennek szeretetét neki köszönhetem. Azóta nem múlik el nap, hogy ennek a szenvedélyemnek ne hódoljak és az alkotás, kreativitás örömét megéljem, amiért örökre hálás vagyok.

A LaVidaYarn küldetése, hogy az alkotótársaimmal együtt megélt pozitív energiákat átadja azoknak, akik szeretik a kézzel készített, magas minőségű hazai termékeket.

Reméljük, hogy titeket is ugyanolyan boldoggá tesz amikor viselitek, használjátok termékeinket, mint minket, amikor elkészítettük őket.

With Passion, With Love!

Samu Tímea

 

Vida Mártonné Margit

Már nem is emlékszem pontosan ki volt az aki megszerettette velem a horgolást, de a családunkban többen is készítették az akkor nagyon népszerű horgolt terítőket a nippek alá. Akkoriban a Fürge ujjak hetilapból tanultam a mintákat. Mai napig szeretek horgolni, de ma már az interneten keresem az új ötleteket.  Karácsonyi díszeket minden évben készítek az ünnepek előtt.

2022 év elején lányom inspirációjára kezdtem újrahasznosított fonalból kosarakat készíteni, ami bearanyozta a szürke téli napjaimat.

Külön öröm nekem, hogy ezt a tudást átadhattam lányomnak is, aki mára egészen elképesztő dolgokat készít fonalakból.

 

Nagyon büszke vagyok alkotótársaimra és történeteikre:

 

Kakuk Annamária

6 éves koromban a nagymamám tanított meg kötni. Mindenre! A kezdés, befejezés, fogyasztás, minták kötése. Attól kezdve különböző intenzitással kötöttem.

Voltak időszakok amikor aktívan és voltak évek amikor nem volt kötőtű a kezemben, de mindig visszatértem. Most már pár éve nyugdíjasként élvezem az alkotás örömét.

Szeretem a kihívásokat és ez számomra nem a Mount Everest megmászása csak a kanapém két kötőtűvel.

 

 

 

Nemes Brigitta

Úgy 10 évvel ezelőtt kezdtem érdeklődni a kreatív alkotás, első körben a gyöngy ékszerek készítése iránt. Akkoriban szinte minden nap találtam időt arra, hogy ennek a csodás hobbinak hódoljak. Később a gyöngyfűzést követte a varrás, majd a hímzés, illetve a makramézás.

Az alkotásban tudom megélni a nyugalmat, vissza tudok vonulni a saját világomba egy zsongással teli nap után, és a testet öltött elképzeléseim boldogsággal töltenek el.

Termékeimet a legnagyobb szeretettel készítem és remélem, minél több embernek örömet tudok okozni velük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szegedi Edit

1980-as években, amikor Leányaim kicsik voltak sokat varrtam, kötöttem, horgoltam ruhákat, pulcsikat, kabátokat.

1989 óta foglalkozom könyveléssel, adótanácsadással Szekszárdon. Vállalkozásaim mellett nem volt időm kreatív hobbymra, így elmaradtak az alkotó évek.

Gyermekeim kirepültek, saját családokat alapítottak, s hét unokával örvendeztettek meg.

2019-ben nyugdíjas lettem.

30 év után az interneten fedeztem fel a poló- és zsinórfonalakból készült kosarakat, táskákat és onnan ellesve a mintákat csodálatos termékeket kezdtem el készíteni családom,s barátaim örömére.

Csodálatos világba kerülök, amikor egy varázskörből kiindulva otthont díszítő termékeket vagy hordható táskákat, használati tárgyakat készítek. Remélem ezek az alkotó percek életem végéig elkísérnek.

Nagyon szeretem a természetet, sokat kirándulok és fotózom.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]